NB: Lengre leveringstid i sommer - Les mer

Dansebandkongen - de beste dansebandlåtene

Lager
På lager
Pris
kr 349,00

De mest populære dansebandlåtene utgitt med besifret melodilinje og tekster. Utvalget og kommentarer er ved William Kristoffersen - Dansebandkongen personlig.

"Våren 2013 fikk jeg en svært hyggelig henvendelse fra Norsk Noteservice. De ville gjerne at jeg skulle sette sammen en sangbok med kjente, norske dansebandsanger. Det finns jo mye utgitt på svensk, men svært lite på norsk. Boken skulle hete Dansebandkongen , og de ønsket å få et knippe med kjente, kjære sanger fra forskjellige norske danseband.

Det har derfor blitt sanger helt fra den spede begynnelse på sekstitallet, og framover til i dag. Band fra de fleste av våre landsdeler er representert. Dansebandkulturen har imidlertid i de tiårene musikkformen har eksistert, hatt sterkest rotfeste på østlandsområdet. Der har det vært flest band i denne sjangeren. Dette bærer da også denne boken preg av. Noen av bandene var store en gang i tiden, men har lagt inn årene, mens musikken deres så absolutt lever. Enkelte hadde kanskje kun en eneste stor hit, men det holdt til at de fikk sangen med i denne samlingen. Noen band holder det gående den dag i dag. En del av sangene har blitt store klassikere, og mange av dem vil leve svært lenge i hodene til det norske folk.

Boken inneholder femti sanger av de som til stadighet blir spilt til dans og underholdning, og ikke minst der det skal dras i gang litt skikkelig allsang. Alle er skrevet ned som enkle melodinoter med besifring, eller som noen kaller det, akkorder eller gitargrep. I tillegg finner du selvsagt tekstene til alle, krydret med noen små historier vedrørende noen av dem. Det er også noen nostalgiske bilder, samt noen av nyere dato. De fleste sangene har det felles at de har blitt spilt ute på markedet i mange år, eller at de i en eller annen epoke har solgt i store antall på plate. Jeg håper du liker låtsamlingen i Dansebandkongen , og at du får mye glede av boken. Lykke til! Ha det hyggelig med musikken, og takk til Norsk Noteservice for tilliten, initiativet og samarbeidet."
- William Kristoffersen

Varenr.
9788280892072
EAN
9788280892072
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×