NB: Lengre leveringstid i sommer - Les mer

Spill piano lærebok 1

Lager
På lager
Pris
kr 229,00
Forord
Som pianolærer i kulturskolen har jeg fått mange spørsmål om samspill mellom piano og blåseinstrumenter. Ofte er det foreldre eller søsken som gjerne vil akkompagnere blåsere. Utvalget av slike noter til begynner- og mellomstadiet for pianister har imidlertid vært mangelfullt. Noe av grunnen til dette er sikkert at det ikke er vanlig å spille i b tonearter for nybegynnere på piano.

Dette heftet tar sikte på å avhjelpe denne mangelen. Det er tilrettelagt for samspill med Bb instrumenter som klarinett, trompet, trombone og euphonium i “Spill-serien”. I tillegg kan du spille sammen med de som spiller fløyte.

Det går også an å spille en del av stykkene som 4 hendig piano ved å bruke akkompagnementstemmen sammen med det utskrevne pianostykket.

Her kan barn, unge og voksne kose seg med kjente sanger i litt uvanlige tonearter.

Ikke la deg avskrekke av de svarte tangentene - jo flere tangenter jo flere muligheter.

Jeg håper dette spilleheftet vil gi glede til små og store.

Bergen 2012
Siren Therese Wathle


Å SPILLE SAMMEN
Det er spennende og sosialt, men også utfordrende å spille sammen med andre.
Ofte er pianoakkompagnementet vanskeligere enn solostemmen og akkompagnatøren kan av og til føle seg litt glemt. Det er ikke lenge siden akkompagnatøren måtte sitte bak et forheng på scenen slik at solisten skulle få all oppmerksomhet fra publikum. Slik er det ikke lenger. Akkompagnatøren er like viktig som solisten. Finn Nielsen, en av mine gamle lærere ved Konservatoriet i Bergen hevdet at ordet “akkompagnement” burde byttes ut med “samspill.”

Når man begynner å øve inn et nytt stykke er det lurt å først øve skala og hovedakkorder i den tonearten stykket går i. Da blir det lettere å øve inn stykket. Det kan også være lurt å selv synge melodien når man øver inn et komp.
Akkompagnement betyr egentlig å ledsage eller følge. Når man spiller sammen bør man lytte til hverandre.
Det ikke så farlig om du glemmer en tone. Det merkes ikke, men om du stopper opp og begynner forfra igjen blir det lett kaos.

Det er mange måter å akkompagnere på. Man kan spille med enkle eller brutte akkorder. Noen ganger er det fint å bare bruke en enkel basslinje. Man behøver ikke nødvendigvis spille alle tonene når man akkompagnerer.

Det viktigste er at det låter bra og at samspillet fungerer.
God fornøyelse!
Varenr.
9790261704526
EAN
9790261704526
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×